Jaunie ārsti savu sadali sagaida ar bažām

Šodien Rīgas Stradiņa universitātē notiks valsts budžeta finansētās rezidentūras absolventu sadale pamatdarbā valsts vai pašvaldību ārstniecības iestādēs.

Šodien izšķirsies, kur turpmākos trīs gadus strādās ap 95 jaunie ārsti.

Asociācijas vadītāja Maija Radziņa uzsver, ka apmēram vienai ceturtdaļai no tiem ārstiem, kuri rīt dosies uz absolventu sadali, nav skaidrs, kur viņi turpinās savas profesionālās gaitas. Tas nozīmē, ja ārstniecības iestādēm nebūs atbilstoša pieprasījuma, pagaidām šo ārstu nākotne nav zināma.

Pagājušā gada novembrī par gatavību uzņemt jaunos mediķus ziņoja vairākas medicīnas iestādes, piedāvājot vietas dažādās specialitātēs ap 100 rezidentu, taču nav zināms, cik lielā mērā šīs iestādes jaunu darbinieku uzņemšanai būs gatavas šodien.

Vairāki rezidenti turpinās strādāt tajās veselības aprūpes iestādēs, kur pavadīja rezidentūras gadus, informēja Radziņa.

Latvijā

Konkurences padome (KP) šogad 17.oktobrī tiešsaistes seminārā "Kas jāzina, sadarbojoties ar ražotāju un piegādātāju?" informēs par aizliegtiem pārtikas preču tirdzniecības prakses veidiem piegādātāja un pircēja sadarbībā, liecina informācija KP tīmekļvietnē.

Svarīgākais