Veselības ministrijas budžets nākamgad plānots par 48,5 miljoniem latu mazāks

Veselības ministrijai (VM) maksimāli pieļaujamais valsts budžeta izdevumu apjoms 2010.gadam ir 3,4% apmērā no iekšzemes kopprodukta jeb 405,154 miljoni latu, kas ir par 48,5 miljoniem latu mazāk, nekā veselības aprūpei bija atvēlēts šogad.

Šogad VM izdevumi bija plānoti 453,64 miljonu latu apmērā, bet 2008.gadā - 575,622 miljonu latu apmērā, kas nozīmē, ka nākamā gada budžets, salīdzinot ar 2008.gadu, ir par vairāk nekā 150 miljoniem latu mazāks.

No nākamgad iecerētās summas valsts pamatfunkciju īstenošanai ieplānoti 398,564 miljoni latu un Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai - 6,59 miljonu latu apmērā.

Kā aģentūrai LETA skaidroja VM preses sekretārs Oskars Šneiders, tas nozīmē, ka ministrija būs nākamgad vēl rūpīgāk jāapsver visas taupības iespējas. Tai pat laikā Šneiders uzsvēra, ka samazinājums ir gada griezumā, nevis, kā tas notika šogad, kad būtisks samazinājums skāra nozari tieši otrajā pusgadā. Tas nozīmē, ka ministrija un citas iestādes jau laicīgi varēs ieplānot, kā izdzīvot gadu ar pieejamām finansēm.

Turklāt būtiskas reformas ir veiktas nozarē jau šogad, kas veicinās līdzekļu ietaupījumu nākamajā gadā, taču, ja nāksies veikt lielākus samazinājumus nozarei, būs jāstrādā pie nopietnākiem taupības scenārijiem, norādīja Šneiders.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais