Gripas dēļ sasauc Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sanāksmi

Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš sasaucis Valsts operatīvās medicīniskās komisijas (VOMK) sanāksmi, nra.lv uzzināja Veselības ministrijā. Sanāksmes mērķis ir pārliecināties par visu dienestu koordinētu darbību laikā, kad ir sasniegts gripas epidēmiskais slieksnis.

Sanāksme notiks rīt. Sanāksmes mērķis ir pārliecināties par visu dienestu koordinētu darbību laikā, kad ir sasniegts gripas epidēmiskais slieksnis. Lai arī gripas epidēmija Latvijā ziemas sezonā tiek reģistrēta praktiski katru gadu un nav uzskatāma par ārkārtas situāciju, būtiski ir pārliecināties par gatavību iedzīvotājiem nodrošināt veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.

Komisijas sastāvā ietilpst pārstāvji no Veselības ministrijas, Latvijas Infektoloģijas centra, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Veselības norēķinu centra, Zāļu valsts aģentūras, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas.

Latvijā

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%.