Mediķu palīdzību lūdz apsaldējoties un gūstot traumas trasēs

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) bija desmit izsaukumi, kas saistīti ar ķermeņa atdzišanu vai apsaldējumiem, kā arī četriem negadījumiem slēpošanas trasēs, aģentūru LETA informēja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Pagājušajā diennaktī NMPD brigādēm Latvijā bijuši septiņi izsaukumi, kas saistīti ar ķermeņa atdzišanu. Viens izsaukums bijis Vidzemē, četri izsaukumi - Rīgā un divi Zemgalē, cietušie ir vecumā no 31 līdz 76 gadiem.

Bijuši arī trīs izsaukumi Rīgā pie cilvēkiem, kas guvuši dažādus apsaldējumus. 58 gadus vecs vīrietis apsaldējis roku pirkstus, 67 gadus vecs vīrietis apsaldējis rokas, savukārt 28 gadus vecs vīrietis nogādāts slimnīcā ar kāju apsaldējumiem.

Traumas guvuši arī aktīvās atpūtas cienītāji. Vidzemē no Žagarkalna ar smadzeņu satricinājumu hospitalizēts 24 gadus vecs vīrietis. Riekstukalnā 26 gadus vecs vīrietis hospitalizēts ar apakšstilba lūzumu. Savukārt Ozolkalnā traumas guvušas divas sievietes, kas, lielā ātrumā ar ragaviņām braucot no stāva kalna, ietriecās kokā. Vienai sievietei konstatēts muguras sasitums, bet otra guvusi smadzeņu satricinājumu, plēstu brūci pierē un kājas lūzumu.

Aizvadītajā diennaktī uz slidenajām ielām traumas guvuši astoņi cilvēki. Dažādus sasitumus, potītes un apakšdelma lūzumus guvuši četri cilvēki Rīgā, kā arī pa vienam Olainē, Ogrē, Aizkrauklē, Valdemārpilī, Ventspilī un Kuldīgā. Cietušie ir vecumā no 57 līdz 80 gadiem.

"Cilvēkiem noteikti jāuzmanās un jāraugās ne tikai zem kājām, bet arī augšup, kur uz jumtiem veidojas sniega kārta un lāstekas. Jāievēro noteikti norobežojošās lentas vai nožogojumi un patiešām tie jāapiet, jo no jumta krītošais sniegs var radīt smagas traumas," sacīja Bunkša.

Svarīgākais