Rozentāle argumentē nepieciešamību veidot vienoto valsts NMP dienestu

Šodien veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), viesojoties Ventspilī, galveno uzmanību veltīja neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) darba organizācijai un nodrošināšanai pirmsslimnīcas posmā un slimnīcā.

Rozentāle sarunā ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu un citiem Ventspils domes un Ventspils slimnīcas pārstāvjiem argumentēja nepieciešamību valstī veidot vienoto NMP dienestu, par ko jau iepriekš kritiski masu medijos bija izteicies Lembergs.

Pēc Ventspils mēra domām, NMP dienestam jābūt ciešā saiknē ar bāzes medicīnas iestādi - reģionālo slimnīcu. Tā kā Kurzemē ir divas reģionālās slimnīcas - Liepājas un Ventspils, tad kopīgs NMP dienests būtu jāveido Ventspils un Talsu slimnīcām, kas plāno veidot slimnīcu apvienību, un pēc līdzīga principa NMP dienests varētu būtu kopīgs Liepājai un Saldum, uzskata Ventspils mērs.

Lembergs sarunā ar ministri uzsvēra, ka pat bijušās PSRS laikā, kad gandrīz viss bija centralizēts, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesti tika saglabāti kā slimnīcu struktūras dienesti, bet tagad viņam nesaprotamu iemeslu dēļ tiek veidots vienots NMP dienests.

Savukārt Rozentāle uzsvēra, ka tomēr racionāli ir koncentrēt resursus un veidot vienotu NMP dienestu ar centru Rīgā, bet pie septiņām reģionālajām daudzprofilu slimnīcām veidojot atbalsta punktus, starp kuriem notiek savstarpēja koordinācija.

Lembergs piekrita, ka tad, ja pie septiņām reģionālajam slimnīcām tiek veidoti NMP dienesta atbalsta punkti, vienotā NMPO dienesta izveide viņam šķiet pieņemamāka.

Jau ziņots, ka veselības ministre Rozentāle šodien viesojās Ventspilī, lai apmeklētu Ventspils slimnīcu un tiktos ar Ventspils pilsētas domes pārstāvjiem, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā.

Ministre darba vizītes laikā apmeklēja arī Ventspils slimnīcas ātrās medicīniskās palīdzības nodaļu. Vizītes laikā ministre tika plānojusi īpašu uzmanību pievērst tieši neatliekamās medicīniskās palīdzības darba organizācijai un nodrošināšanai pirmsslimnīcas posmā un slimnīcā.

Jau ziņots, ka Ventspils slimnīca strādā kā daudzprofilu neatliekamās palīdzības slimnīca, kura nodrošina reģiona iedzīvotājiem diennakts neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Svarīgākais