Veselības ministrija ierosina aizliegt smēķēšanu teātra izrādēs

Veselības ministrijā (VM) Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisija šodien izvērtēja vairākus ierosinājumus tabakas produktu patēriņa mazināšanai, piemēram, varētu tikt aizliegts tirgot mazās cigarešu paciņas un smēķēt teātra izrādēs.

Kā aģentūru LETA informēja VM Komunikācijas nodaļas speciālists Oskars Šneiders, VM rosina diskutēt par iespēju noteikt aizliegumu tirgot tādas cigarešu paciņas, kurās ir mazāk par 20 cigaretēm. VM domā, ka tas padarītu cigaretes mazāk pieejamas jauniešiem cenas ziņā.

Tāpat tiek rosināts apsvērt iespēju aizliegt smēķēšanu izglītības un audzināšanas iestāžu teritorijās, kā arī kazino un teātra izrādēs. Tika pārrunāta arī nepieciešamība noteikt plašākus smēķēšanas aizliegumus pie ieejām ēkās vai būvēs, kur izvietotas valsts vai pašvaldību iestādes un kapitālsabiedrības.

Sanāksmes dalībnieki tika informēti par Eiropas Komisijas iniciatīvu veikt grozījumus Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvā, kas paredzētu stingrākus nosacījumus tabakas tirdzniecības apjoma mazināšanai un plašāku traktējumu, piemēram, arī attiecībā uz bezdūmu tabakas izstrādājumiem, ūdens pīpju tabaku, augu cigaretēm un e-cigaretēm.

Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisija ir koordinējoša valsts institūcija, kas koordinē darbības, kas saistītas ar smēķēšanas ierobežošanu un novēršanu, ar ārstēšanu no nikotīnisma, kā arī tabakas un tabakas izstrādājumu ievešanas, ražošanas, realizācijas kontroli un kvalitātes rādītāju noteikšanu.

Svarīgākais