Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

“Vai 86 miljoni eiro Covid-19 gultām izgaisuši?” Valdībā šaubās par šīs naudas lietderīgu izlietojumu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Uzklausot Veselības ministrijas ziņojumu par Veselības aprūpes sistēmas gatavību Covid-19 Omicron paveidam, finanšu ministrs Jānis Reirs bija nesaprašanā, kā tad galu galā izlietot 86 miljoni eiro, ko pērn valdība piešķīra Covid-19 gultu izveidei.

Veselības ministrijas (VM) pārstāve valdības sēdē skaidroja, ka jautājums par 86 miljonu eiro izlietojumu Covid-19 gultu izveidei speciāli netika iekļauts šodien valdības sēdē demonstrētajā prezentācijā, jo par to tiek gatavots atsevišķs ziņojums.

“Šī nauda bija ļoti nepieciešama veselības aprūpes sistēmas, konkrēti slimnīcu kapacitātes stiprināšanai jau iepriekšējos periodos. Nauda noteikti nav izlietota nelietderīgi,” sacīja VM pārstāve.

Šobrīd slimnīcas esot noslogotas ar salīdzinoši smagiem pacientiem, kas nav tikai Covid-19 pacienti, bet arī citu slimību pacienti. Arī viņu aprūpei tiek izmantotas par Covid-19 naudu izveidotās intensīvās terapijas gultas.

Saskaņā ar VM prezentācijā iekļauto informāciju, šobrīd Covid-19 pacientu ārstēšanu var nodrošināt 45 slimnīcās. Kopā valstī ir iespējams atvērt 3301 Covid-19 gultu: tajā skaitā 280 - jaunas, 2178 - pārprofilētas, 107 - jaunas IT gultas, 736 - uzlabotās esošās gultas.