Rozentāle SVF un EK ekspertus iepazīstina ar reformām veselības nozarē

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) šodien tikšanās laikā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas ekspertus iepazīstinājusi ar veiktajām strukturālajām reformām veselības nozares pārvaldē un ārstniecības pakalpojumu nodrošināšanā iedzīvotājiem.

Ministre arī informējusi par 2010.gada valsts budžeta projektu veselības aprūpei, informē Veselības ministrijas Komunikācijas departamenta Preses centrs.

Rozentāle atzinusi, ka tikšanās laikā SVF pārstāvjus informējusi arī par valdībā panākto vienošanos, ka nākamā gada budžeta projektā veselības nozarei paredzēti ne mazāk kā 3,4% no prognozētā iekšzemes kopprodukta, kas ir minimāli nepieciešamā summa, lai iedzīvotājiem nodrošinātu medicīnisko palīdzību.

Pēc VM teiktā, SVF pārstāvji kā nozīmīgu atbalstu trūcīgajām personām atzinuši valdības apstiprinātos grozījumus veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā, kas paredz šīs personas atbrīvot no pacientu iemaksām par ambulatorajiem un stacionārajiem pakalpojumiem no 1.oktobra.