Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Veselība

Organizē krīzes telefonu tiem, kuri nespēj cīnīties ar spriedzi

No 1. oktobra līdz 7. oktobrim norisinās akcija "Runā par sevi, runā ar mums". Tās laikā iedzīvotāji tiek aicināti zvanīt uz krīzes telefonu 67222922 (Lattelecom pieslēgums) vai 25422922 (LMT pieslēgums), kā arī rakstīt uz e-pastu: skalbes@skalbes.lv.

Tuvojoties Pasaules garīgās veselības dienai 10. oktobrī, akciju rīko biedrība Skalbes sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības deparatmentu. Biedrības direktore Dace Beināre aicina visus, kuri izjutuši garīgo spriedzi, vientulību un vēlmi padoties, dalīties savās sajūtās un pieredzē, kas palīdzēja pārvarēt šos pārdzīvojumus. “Izsakiet viedokli par to, kas jādara, lai mazinātu psiholoģisko spriedzi un saglabātu garīgi veselīgu sabiedrību!” viņa mudina. Krīzes laikā, kad cilvēki ir nomākti un bieži vien nespēj saskatīt savu problēmu risinājumu, tomēr ir iespējams atrast veidu, kā atbalstīt gan sevi, gan līdzcilvēkus. Daudzi ir zaudējuši darbu, dzīvo bailēs, ka nebūs iztikas līdzekļu vai nevarēs samaksāt par dzīvokli. Neziņa rada trauksmi un veicina garīgās labklājības būtisku pasliktināšanos, norāda psihologi.

Biedrība Skalbes ir Eiropas garīgās veselības tīkla pārstāve Latvijā, tāpēc vēlas aktualizēt cilvēka garīgās veselības nozīmi. “Mums ir svarīgi, kā jūtas Latvijas iedzīvotāji, un krīzes telefona konsultanti uzklausīs katru zvanītāju. Tāpēc aicinām cilvēkus runāt ar mums. Uzklausīsim ieteikumus, ko ar nelielu finansiālu atbalstu varam darīt, lai veicinātu savstarpēju atbalstu iedzīvotāju vidū, un dot ierosmes valsts un pašvaldības institūcijām,” sola D. Beināre.