Atbildot Mūrniecei, Apinis ministri aicina cīnīties pret nelegālajām cigaretēm

Komentējot iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces pieprasījumu Latvijas Ārstu biedrības prezidentam Pēterim Apinim nekavējoties atsaukt publiski pausto informāciju par to, ka viņa varētu piesegt nelegālu cigarešu fabriku, Apinis norādīja, ka to nav vērsis pret viņu personīgi kā konkrētu apvainojumu, tamdēļ izteikto neatsauks.

"Viņa ir precīzi reaģējusi, un, paldies Dievam, Mūrniecei ir radusies interese par šo jautājumu. Ceru, ka viņa tagad personīgi sāks karu ar nelegālajām cigaretēm un pierādīs, ka patiešām ir "Jaunā laika" un "Vienotības" vērtību cilvēks. Novēlu Mūrniecei tikt galā ar šo problēmu," klāsta Apinis.

Jau ziņots, ka šodien laikrakstā "Neatkarīgā" publicēta intervija ar Apini, kurš paudis aizdomas, ka Latvijā ir nelegāla cigarešu fabrika, kuru piesedz Mūrniece. Viņš esot dzirdējis runas, ka Latvijā tiek nelegāli ražotas cigaretes, turklāt, iespējams, tieši ar šo rūpalu saistīta iekšlietu ministres stiprā vēlme saglabāt amatu arī jaunajā valdībā.

Aģentūrai LETA Apinis uzsvēra, ka pastāvot vispārzināms fakts - vismaz 20% apritē esošo cigarešu ir nelegālas izcelsmes. "Vai nu valda nenormāla kontrabanda, ko piesedz muitnieki, vai arī milzīga, nelegāla ražotne, ko piesegtu policisti," pārliecināts ir Apinis.

Svarīgākais