Rozentāle atkal tiksies ar Bauskas slimnīcas vadību

Šodien veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) tiksies ar Bauskas slimnīcas vadību, lai vēlreiz pārrunātu ar slimnīcas finansēšanu saistītus jautājumus.

Uz tikšanos aicināti arī nozares galvenie speciālisti dzemdniecībā un ginekoloģijā, ķirurģijā, kā arī galvenais speciālists veselības aprūpes vadības jautājumos Aleksandrs Jevtušoks.

Ministre uzsver, ka Bauskas slimnīcā būs arī aprūpes jeb novērošanas gultas un diennakts neatliekamā palīdzība ar vismaz diviem speciālistiem.

Rozentāle skaidro, ka Bauskas slimnīca patlaban ir aprūpes slimnīca ar traumpunktu, kurā diennakti tiek nodrošināta neatliekamā palīdzība traumu un citu akūtu saslimšanu gadījumos. Slimnīcai arī būtiski palielināts finansējums speciālistu konsultāciju, izmeklējumu, kā arī dienas stacionāra attīstībai.

Jau ziņots, ka Bauskas pašvaldības un uzņēmēju pārstāvji ir gatavi sniegt četru novadu pašvaldību finansiālu atbalstu, lai slimnīca turpinātu darbu kā daudzprofila lokālā slimnīca. Veselības ministre uzskata, ka pašvaldības aktīvā iesaistīšanās un līdzdalība ir ļoti apsveicama iniciatīva, tomēr jāraugās uz aprūpes kvalitāti un budžeta situāciju ne tikai šajā, bet arī nākamajā gadā.

Novada deputāti uzsvēruši, ka viņi apzinās, ka slimnīca ar 130 gultām vairs nav iespējama, bet, ņemot vērā to, ka Zemgales novadā slimnīcu skaits ir neliels, Bauskas slimnīcā ir jāsaglabā 40 līdz 60 gultas vietas.

Svarīgākais