Tirdzniecīas parkā "Alfa" bez maksas varēs pārbaudīt cukura līmeni asinīs

Šodien, Pasaules diabēta dienā, tirdzniecības parkā "Alfa" būs iespējams veikt bezmaksas cukura līmeņa asinīs pārbaudes, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Diabēta federācijas viceprezidente Ilze Volkova.

Pasākums notiks no plkst.13 līdz plkst.15, un ikvienam tirdzniecības parka apmeklētājam būs iespējams pārbaudīt cukura līmeni asinīs bez maksas un iegūt informāciju par cukura diabēta slimības izpausmēm un riskiem.

Tāpat federācija aicina Latvijas iedzīvotājus atbalstīt Diabēta dienas akciju, šovakar iededzot logā zilu sveci.

Kā skaidro Volkova, Pasaules diabēta diena katru gadu tiek atzīmēta 14.novembrī - Frederika Bantinga dzimšanas dienā, kurš kopā ar Čarlzu Bestu 1921.gada oktobrī radīja ideju par insulīnu. Sākot ar 1991.gadu, šo dienu atzīmē vairāk nekā 350 miljoni cilvēku visā pasaulē, arī Latvijā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais