Jauno Ārstu biedrības vadītāju neievēl kvoruma trūkuma dēļ

Kvoruma trūkuma dēļ šodien paredzetā Latvijas Ārstu beidrības (LĀB) pilnsapulce nenotika. lai gan bija ieradušies gandrīz 200 sabiedrībā pazīstamu un ietekmīgu ārstu, viņu skaits bija nepietiekams kvoruma nodrošināšanai, nra.lv informēja LĀB.

Līdz ar to pilnsapulce tika atlikta un notika konference par tēmu sabiedrība un veselība. Konferences dalībnieki noklausījās Veselības ministrijas valsts sekretāra Rinalda Muciņ†a ziņ†ojumu par veselības aprūpes sistē“mas attīstības plānu 2011. -€“ 2013. gadam, kā arī informāciju par gaidāmo veselības finansē“jumu 2011. gadam. Notika plašas diskusijas par iespē“jām ietekmē“t finansē“jumu veselības aprūpei, atjaunot veselības aprūpes cilvē“kresursu nodrošināšananas sistē“mu, kā arī māsterplānu.

Zināmu neizpratni ārstu vidū izsaucis fakts, ka konferencē“ nebija ieradies ministrs Didzis Gavars, un visu diskusiju un kritikas smagumu bija spiesti uzņemties Veselības ministrijas ierēdņ†i.

Otrajā konferences daļā notika Sabiedrības veselības pamatnostādņ†u 2011. - €“2017. gadam apspriešana, kur ar konkrē“tiem, papildinošiem ziņ†ojumiem uzstājās profesori Andrejs Ē’rglis, Dace Rezeberga, Anita Villeruša, Girts Briģis un Jānis Vē“tra. Ārstu biedrības vairākums lē“ma veikt nozīmīgus papildinājumus šajā stratēģijā un rūpīgi pārskatīt atsevišķas sadaļas

Nra.lv rakstīja, ka šodien bija paredzētas jauna LĀB vadītāja vēlēšanas, uz šo amatu atkārtoti pretendēja pašreizējais LĀB vadītājs Pēteris Apinis, kā arī Aivars Vētra.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais