Stradiņa slimnīcā sāk nojaukt vecās ēkas

30. korpusa nojaukšana © Inga Paparde

Šodien P. Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā tika uzsākta ēku demontāžu, lai atbrīvotu vietu slimnīcas jaunā korpusa būvlaukumam.

Veco ēku nojaukšana (kopumā ap 30 dažādas ēkas un piebūves) turpināsies vismaz līdz nākamā gada februārim. Šodien kā pirmo, klātesot veselības ministram Didzim Gavaram, ēku nojaukšanas organizētāju un izpildītāju - Skonto būve - ekskavators veica 30. korpusa nojaukšanu.

Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Arnolds Atis Veinbergs sacīja, ka slimnīcas ēkas ir simtgadīgas: „Ik dienu slimnīcā notiek avārijas – plīst ūdensvadi, traucēta elektrības padeve. Stradiņa slimnīcai ir nepieciešamas šīs pārmaiņas, lai nodrošinātu pacientiem ārstēšanu un aprūpi cilvēka cienīgos apstākļos, Protams, būvniecība un teritorijas labiekārtošana radīs neērtības, bet es lūdzu būt saprotošiem, jo ieguvēji no jaunā korpusa būs visi – gan pacienti, gan darbinieki.”

Klātesošie, starp kuriem bija pulks žurnālistu, kā arī slimnīcas darbinieki, ar aplausiem uzņēma veselības ministra teikto: „Nu tad, nekavēsimies ne mirkli.”

Ēku demontāža paredz vairāku vienstāvu un trīsstāvu ēku, garāžu, kā arī pussabrukušu ēku nojaukšanu, lai atbrīvotu vietu jaunā korpusa būvlaukumam. Pirmajā kārtā paredzēts nojaukt ap 30 ēkām ar kopējo platību 11 000 m2. Plānots, ka ēku demontāžas darbi ilgs līdz 2011. gada februārim. 30. korpusā, kuru nojauc pirmo, pirms tam atradās topogrāfiskās anatomijas katedra, kā atzina A. Veinbergs, vannās gulēja līķi, bet vēlāk arī fizikālās medicīnas prakse un protēžu laboratorija.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais