Medikamentus sirds un asinsvadu slimību pacientiem valsts kompensēs 75% apmērā

Šodien, 26.oktobrī, Ministru kabineta sēdē tika apstiprināti Veselības ministrijas izstrādātie grozījumi, kas paredz ar šā gada 1.novembri noteikt vienotu valsts kompensācijas apmēru visu sirds un asinsvadu sistēmas slimību pacientiem - 75% apmērā.

Paredzams, ka tādējādi uzlabosies medikamentu pieejamība hipertensijas un citu asinsrites slimību gadījumos, jo par 25% samazināsies pacientu līdzmaksājums.

Finansējums zāļu kompensācijai netiek palielināts, taču Veselības ekonomikas centra veikto pasākumu rezultātā - iekļaujot lētākas līdzvērtīgas efektivitātes zāles, samazinot kompensējamo zāļu sarakstā jau iekļautu medikamentu cenas un pārvērtējot medikamentu izmaksu efektivitāti - ir panākts izdevumu samazinājums zāļu iegādes kompensācijas sistēmas ietvaros.

Izvērtējot situāciju valsts kompensējamo medikamentu budžetā un ņemot vērā, ka sirds un asinsvadu saslimšanas ir izplatītākais nāves cēlonis, pēc diskusijām ar medicīnas nozares profesionālajām organizācijām tika nolemts paaugstināt kompensācijas apmēru zāļu iegādei sirds un asinsrites sistēmas slimību pacientiem.

Svarīgākais