Ierosina disciplinārlietu pret Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras direktoru

Pamatojoties uz darba grupas dienesta ziņojumu par konstatētajiem iespējamajiem disciplinārpārkāpumiem Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras direktora Jāņa Leimana darbībā, veselības ministre Baiba Rozentāle ierosinājusi disciplinārlietu par amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu.

Darba grupa, izvērtējot gadījumu, kad Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūrā no kases telpām naktī no 15. uz 16. septembrī tika nozagts seifs ar naudu un dokumentiem, secināja, ka aģentūrā nav tikusi nodrošināta noteikumiem atbilstoša materiālo vērtību uzglabāšanas drošība, par ko pilnībā atbildīgs iestādes vadītājs.

Nra.lv rakstīja, ka naktī, kad notika seifa zādzība, slimnīcu apsargāja nolīgta apsardzes firma, kas atrodas uz vietas slimnīcā. Lai iekļūtu kases telpās, bija pārzāģētas vai pārkniebtas restes. Apsardze neko nebija dzirdējusi, tāpēc, uzskatot to par savu nolaidību, apņēmusies segt visus zaudējumus slimnīcai.

Dienu pirms zādzības slimnīcas vadītājs saslima un pašlaik atrodas uz slimības lapas. Slimnīcas pārstāvji kategoriski noraida viņa iespējamo saistību ar zādzību.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais