Šoruden jauno ārstu sadales sēdes nenotiks; ārsti paši izvēlēsies savu pirmo darba vietu

Šoruden ierastās rezidentūru beigušo ārstu sadales sēdes, kurās jaunajiem ārstiem tiek piedāvātas nākamo trīs gadu darba vietas, nenotiks, jo jaunajiem ārstiem ir paplašinātas iespējas pašiem izvēlēties jauno darba vietu, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

Šneiders paskaidroja, ka jaunajiem ārstiem līdz 1.decembrim pašiem jāinformē VM, kur viņi nākamos trīs gadus strādās.

Rīgā rezidenti var izvēlēties ārstniecības iestādi, kura ir noslēgusi līgumu ar Veselības norēķinu centru (VNC) par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Ārpus galvaspilsētas jaunajiem ārstiem ir iespēja izvēlēties jebkuru ārstniecības iestādi.

Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītāja Maija Radziņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka šogad rezidentūru beiguši 120 jaunie ārsti.

Kā ziņots, šā gada augustā Rezidentu sadales un rezidentūras finansēšanas noteikumos tika veikti grozījumi, saskaņā ar kuriem tika paplašinātas jauno ārstu darba iespējas pēc rezidentūras beigšanas.

Līdz šim bija paredzēts, ka jānostrādā ne mazāk kā trīs gadi pamatdarbā valsts vai pašvaldības ārstniecības iestādēs, kuru sarakstu apstiprina veselības ministrs.

Paredzams, ka šādi grozījumi veicinās ārstu skaitu palielināšanos reģionos, tādējādi uzlabojot reģionu iedzīvotājiem veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. Savukārt, nodrošinot iespēju daļu no kopējās praktiskās apmācības apgūt ārpus Rīgas, rezidenti iegūs daudzveidīgāku praktiskā darba pieredzi un ļaus jau studiju procesa laikā iepazīt potenciālās darba vietas reģionos.

Svarīgākais