Aicina uz sirds veselības kabinetiem

Latvijā biežākais nāves iemesls ir sirds un asinsvadu slimības. Veselības inspekcija atgādina, ka Latvijā darbojas sirds veselības kabineti, kuros iedzīvotāji bez maksas var pārbaudīt sirds veselību.

Šodien visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules sirds diena, un speciālisti vēlas pievērst iedzīvotāju uzmanību sirds slimību riska faktoriem. Veselības inspekcija visu septembri rīko īpašus sirds veselības kabinetu izbraukumus uz vairākiem Latvijas novadiem. Par tiem iedzīvotāji jau izrādījuši lielu interesi, tādēļ inspekcija atgādina, ka iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas pārbaudīt sirds veselību arī sirds veselības kabinetos visa gada garumā. Iedzīvotājiem ieteicams savu vizīti pieteikt, pa tālruni sazinoties ar konkrēto sirds veselības kabinetu. Tuvākā kabineta adresi un tālruni var atrast Veselības inspekcijas mājaslapā www.vi.gov.lv.

Sirds veselības kabinetos personas no 18 gadu vecuma reizi gadā bez maksas un bez ārsta nosūtījuma var izmērīt asinsspiedienu, veikt auguma un svara mērījumus, noteikt ķermeņa masas indeksu, holesterīna, cukura līmeni asinīs, kā arī saņemt konsultācijas par sirds un asinsvadu slimību riskiem un uzzināt, kā rūpēties par veselību.

Latvijā

Lai rastu Finanšu ministrijas (FM) noteikto 498 331 eiro ietaupījumu 2025.-2028.gadā ik gadu, Valsts kanceleja (VK) iekšēji vienojusies samazināt izdevumus precēm un pakalpojumiem, tai skaitā ēkas remontdarbiem, pētījumiem un aptaujām, aģentūru LETA informēja Ministru kabineta preses sekretāre Santa Jirgensone.