Jūrmalā divos bērnudārzos bērni inficējušies ar salmonelozi; infekciju pārnēsājusi pavāre

Pagājušā nedēļā divos Jūrmalas bērnudārzos bērni saslimuši ar salmonelozi. Kā informēja Infektoloģijas centrā, šāda informācija esot sniegta epidemiologiem, bet pagaidām sīkāka informācija nav pieejama, jo turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana.

Tāpat arī par aizvadītajā nedēļā Gulbenes apkaimē konstatēto bērnu saslimšanu Infektoloģijas centrs sīkāku informāciju pagaidām nesniedz.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Gulbenes slimnīcā tika hospitalizēti seši bērni ar sūdzībām par nelabu dūšu, caureju un vemšanu no Beļavas pagasta Krišjāņa Valdemāra pamatskolas.

Jūrmalas bērnudārza "Saulīte" audzēkņi ar salmonelozi saslimuši pēc pusdienām, kuras gatavojusi pavāre, kura bijusi infekcijas nēsātāja, aģentūru LETA informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere.

Kā aģentūrai LETA norādīja Meistere, dienests ir saņēmis informāciju no Latvijas Infektoloģijas centra par diviem Jūrmalas bērnudārza "Saulīte" audzēkņiem, kuriem diagnosticēta salmoneloze, kā arī atzinumu, ka bērnudārza pavāre ir bijusi šīs infekcijas nēsātāja.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais