Šajā mācību gadā nesmēķēt solījušas 245 klases

Apņēmību nesmēķēt un piedalīties Veselības inspekcijas (VI) projektā "Nesmēķējošā klase" līdz šim izteikušas 245 klases, aģentūru LETA informēja VI.

Aktīvākie izrādījušies Latgales skolu jaunieši, proti, no Latgales pieteikušās 78 klases. No Vidzemes pieteikušās 74 klases, Kurzemes - 36, Rīgas - 31, bet no Zemgales pieteikušās 26 klases.

VI arī informēja, ka pieteikt savu dalību klases var vēl šodien līdz pusnaktij.

Projektā piedalās 7.-8.klašu skolēni. Projekts paredz, ka vispirms klašu kolektīvi vienojas nesmēķēt sešus mēnešus no 1.oktobra līdz 2011.gada 31.martam.

Paredzēts, ka klases līdzdalību projektā pārrauga klases audzinātājs, kurš pastiprināti pievērš jauniešu uzmanību jautājumiem par smēķēšanas profilaksi un kaitīgumu. Ziņojumus par projekta gaitu ik mēnesi sagatavo klases kolektīva izvirzītais projekta vadītājs. Klases piedalās arī radošo konkursu darbu izstrādē un par izturību sacenšas ar citām nesmēķējošajām klasēm.

Klašu kolektīvi, kuros neviens no jauniešiem projekta laikā nesmēķēs, projekta noslēgumā piedalīsies izlozē par interesantām veicināšanas balvām un galveno balvu - aktīvās atpūtas brīvdienu visai klasei mācību gada beigās.

Starptautiskā pretsmēķēšanas kampaņa "Nesmēķējošā klase" Latvijā tiek organizēta jau ceturto gadu. Kampaņa ir Eiropas Savienības Sabiedrības veselības programmas iniciēts projekts smēķēšanas profilaksei jauniešiem, un projekta galvenie mērķi ir aizkavēt smēķēšanas sākšanu, veicināt smēķēšanas atmešanu smēķēt sākušu jauniešu vidū.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais