PVD: Bauskas pamatskolā gatavotajā ēdienā baktērijas nav konstatētas

Pārtikas un veterinārais dienests ir saņēmis Bauskas pamatskolas virtuvē noņemto ēdienu – frikadeļu zupas, rīsu krēma un ķīseļa laboratorisko izmeklējumu rezultātus. Tie apliecina, ka ēdienos nav konstatētas slimību izraisošās baktērijas - salmonellas un koagulāzes pozitīvie stafilokoki.

Ēdienos nav atklātas arī enterobaktērijas, kas varētu netieši liecināt par higiēnas normu pārkāpumiem ēdienu gatavošanas laikā, nra.lv informēja PVF.

Arī laboratoriski izmeklētais dzeramā ūdens paraugs atbilst kvalitātes un nekaitīguma prasībām.

Kā jau informējām iepriekš, saņemot informāciju par 70 saslimšanas gadījumiem ar, iespējams, zarnu infekcijas slimību Bauskā, Pārtikas un veterinārais dienests veica pārbaudes Bauskas pamatskolas, Bauskas 2. vidusskolas un Bauskas bērnudārza „Zīlīte” virtuvēs. Nevienā no virtuvēm higiēnas prasību pārkāpumi netika konstatēti.

Tāpat Pārtikas un veterinārais dienests pārbaudēs noskaidroja, ka visās trīs izglītības iestādēs ir iespējams pārliecināties par izejvielu izsekojamību. Izejvielas visām izglītības iestādēm ir piegādājuši dažādi pārtikas uzņēmumi, tādējādi nav apstiprinājusies sākotnēji pieļautā iespēja, ka saslimšanu izraisītājs varētu būt viena piegādātāja nekvalitatīvajās izejvielās.

Par saslimšanas gadījumiem Pārtikas un veterinārais dienests ir informējis Latvijas Infektoloģijas centru, kura speciālisti turpina epidemioloģisko izmeklēšanu, lai noskaidrotu iespējamos saslimšanu cēloņus.

Latvijā

Centrālo vēlēšanu komisiju pēdējos pāris gados piemeklējuši vairāki satricinājumi. Pret iepriekšējo vadību notiek izmeklēšana, tāpat pārtraukta sadarbība ar uzņēmumu, kas nodrošināja vēlēšanu datorsistēmas daudzu gadu garumā. Tagad CVK piedāvā jaunu vēlēšanu biļetenu dizainu un atzīst, ka līdzšinējais radījis krāpšanās riskus, vēsta raidījums “Nekā personīga”.