Itāļu sirds ķirurgi veiks sarežģītas operācijas Latvijā

Latvijā šonedēļ ierodas sirds ķirurgu komanda no Itālijas, kuri veiks vairākas sarežģītas sirds operācijas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Bērnu slimnīcas Bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnikā Latvijas bērnu sirds ķirurgi kpā ar itāļu kolēģiem veiks vairākas sarežģītas sirds operācijas bērniem ar iedzimtām sirdskaitēm. Šādas starptautiska pieredzes apmaiņa ir nenovērtējams ieguldījums Latvijas bērnu medicīnā. Bez šādas regulāras pieredzes apmaiņas nav iedomājama kvalitatīva ārstēšana tāda sarežģītā jomā, kā sirds ķirurģija, nra.lv norāda slimnīcas pārstāve Romēna Namniece. Arī attīstītās valstīs joprojām viens biežākiem nāves cēloņiem jaundzimušo vecumā ir iedzimtas sirdskaites. Vienīgā vieta Latvijā, kur bērniem tiek nodrošināta iedzimto sirdskaišu ārstēšana ir Bērnu slimnīcas bērnu kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnika. Projekts tiek finansēts no labdarības rezultātā iegūtiem līdzekļiem.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais