Krāslavas slimnīcai draud bankrots

Ja tuvākajā laikā netiks koriģētas kvotas un Krāslavas slimnīca nesaņems papildus finansējumu, tai draud maksātnespējas procesa sākšana, aģentūru LETA informēja slimnīcas vadītājs Aleksandrs Jevtušoks.

Jau septembrī slimnīcas vadība tiks nostādīta izvēles priekšā - izmaksāt darbiniekiem darba algu un samaksāt nodokļus vai norēķināties ar zāļu piegādātājiem un samaksāt par komunālajiem pakalpojumiem.

Sniedzot pacientiem neatliekamo medicīnisko palīdzību, kopš gada sākuma tai piešķirtās kvotas slimnīca pārsniegusi vairāk nekā četras reizes. Ja slimnīcai uz gadu piešķirtās kvotas apjoms bija 75 000 latu, tad jau pirmajā pusgadā tā sniegusi pakalpojumus par 159 000 latu. Atteikt neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu ārstniecības iestāde nav tiesīga.

Šāda neatbilstība starp piešķirto limitu un sniegto pakalpojumu apjomu radusies tādēļ, ka kvotas slimnīcai tikušas piešķirtas nepamatoti zemas, balstoties uz slimnīcas darbības rādītājiem pagājušā gada otrajā pusgadā, kad tā, kā zināms, vienu brīdi bijusi slēgta. Samērā augsts bijis arī pacientu skaits, kam bijusi nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība, skaidroja Jevtušoks.

Patlaban slimnīcā strādājošajiem ir izmaksātas algas un par viņiem ir samaksāti nodokļi. Par medikamentiem un pārsienamajiem materiāliem slimnīca ar piegādātajiem norēķinās 90 dienu laikā, bet par komunālajiem maksājumiem - 30 līdz 60 dienu laikā.

Ja kaut viens no maksājumiem netiks veikts, pret Krāslavas slimnīcu tiks sākts maksātnespējas process, slimnīcā tiks pārtraukta arī neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana, uzsvēra ārstniecības iestādes vadītājs.

Lai meklētu risinājumu samilzušajai problēmai, Jevtušoks, Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS) un Saeimas deputāte Sarmīte Ķikuste (JL) šodien plkst.13 tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi (ZZS).

Svarīgākais