Krītot no divu metru augstuma, bērns traumē galvu

Vakar, 13.augustā, pēc kritiena no divu metru augstuma uz asfalta smagas galvas traumas guvis kāds septiņus gadus vecs zēns, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas speciāliste Laura Bundule.

Negadījums noticis Latgales pusē, taču NMPD rīcībā nav informācijas par negadījuma apstākļiem, tomēr gūtās traumas ir ļoti smagas. Bērns nogādāts slimnīcā ar iespējamu galvas pamatnes lūzumu, auss asiņošanu un galvas smadzeņu satricinājumu.

Vakar Latgales pusē mediķi bija steigušies palīgā arī divgadīgam bērnam, kurš bija saindējies ar pieaugušajiem nozīmētiem medikamentiem. Bērniņam mediķi veica kuņģa skalošana un pēc tam nogādāja slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD devās uz 1327 izsaukumiem, tostarp vienā gadījumā Rīgā un vienā Zemgalē medicīniskā palīdzība cilvēkiem tika sniegta saistībā ar karstumu.

Astoņos gadījumos cilvēki bija cietuši no lapseņu, bišu kodieniem, bet vienā gadījumā mediķu palīdzība bija nepieciešama cilvēkam, kuru bija sakodis irsis. Četros gadījumos cilvēki tika hospitalizēti.

Tāpat vakar medicīniskā palīdzība tika sniegta četrām sievietēm, kuras bija sakodušas čūskas.

Jūrmalā mediķi steidzās palīdzēt kādam 63 gadus vecam vīrietim, kurš bija pārvērtējis savus spēkus peldēšanā, taču situācija atrisinājās veiksmīgi un kungu izdevās no ūdens izvilkt. Viņš nogādāts slimnīcā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais