Aicina publiskot ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus, kuri pārkāpj higiēnas normas

© skatiens

Vajadzētu publiskot ēdinātājus un tirgotājus, kuru higiēnas pārkāpumi apdraud patērētāju veselību vai pieļauti atkārtoti, biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA).

"Katrā pārbaudē ir pietiekami augsts subjektīvais faktors, bet jebkurā gadījumā ir rūpīgi jāizvērtē, cik nopietnas ir konstatētās neatbilstības, vai tas ir pirmo reizi vai atkārtoti, apzināti vai nejauši. Ja uzņēmums ir darbu sācis pavisam nesen, šis karstais laiks ir īsts pārbaudes laiks," sacīja LVRA izpilddirektore Santa Graikste.

Tāpat viņa atzina, ka būtu jāpublisko tie uzņēmumi, kuriem pārkāpumi konstatēti atkārtoti un kuru pārkāpumi var apdraudēt klienta veselību vai dzīvību.

LTA prezidents Henriks Danusēvičs atzina, ka publiskot vajadzētu tos pārkāpējus, kuru objektos var rasties veselībai bīstama situācija vai arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atzinis tos par vainīgiem.

Danusēvičs norādīja, ka visgrūtāk karstajā laikā ievērot visas higiēnas normas ir mazajiem tirgotājiem, kam nav pieejamas jaudīgas dzesēšanas iekārtas.

Kā ziņots, higiēnas prasības neievēro aptuveni divas trešdaļas pārbaudīto tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PVD pārstāvji. PVD nebūtu nekas iebilstams pret higiēnas noteikumus pārkāpušo sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu un veikalu nosaukumu publiskošanu, taču to neatļauj Latvijā spēkā esošie normatīvie akti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.