Šogad izsniegta 23 571 Eiropas veselības apdrošināšanas karte

Šā gada pirmajos sešos mēnešos Veselības norēķinu centrs (VNC) izsniedzis 23 571 Eiropas veselības apdrošināšanas karti, pēc kurām vislielākais pieprasījums bijis tieši jūnijā, ziņo VNC.

Šā gada jūnijā VNC pēc Eiropas veselības apdrošināšanas kartēm vērsās 5640 cilvēki, kas skaidrojams ar to, ka vasarās iedzīvotāji biežāk izvēlas ceļot.

VNC atgādina, ka, dodoties īslaicīgā ceļojumā uz kādu no Eiropas Savienības dalībvalstīm vai uz Norvēģiju, Īslandi, Lihtenšteinu, Šveices Konfederāciju, ir svarīgi paņemt līdzi Eiropas veselības apdrošināšanas karti, kuru Latvijā bezmaksas izsniedz VNC.

Karte ir derīga trīs gadus.

Karte personai, kura uzturas citā Eiropas valstī, apliecina tiesības saņemt nepieciešamo un neatliekamo medicīnisko veselības aprūpi tādā pašā apjomā, kāda tā tiek nodrošināta attiecīgās valsts iedzīvotājiem.

Eiropas veselības apdrošināšanas karti var pieteikt VNC centrālajā birojā vai teritoriālajās nodaļās, kā arī mājaslapā.

Tā nav privāta ceļojuma apdrošināšanas karte. Šī apdrošināšanas karte nesedz privātu ārstniecības iestāžu medicīniskos pakalpojumus, nesedz pacienta iemaksas, ja tādas attiecīgajā valstī ir noteiktas, un nesedz repatriācijas (transportēšanas) izdevumu apmaksu pacienta smagas saslimšanas gadījumā.

Karte tiek sagatavota pēc 15 kalendārajām dienām no pieteikuma saņemšanas brīža.

Svarīgākais