Vakar mediķi snieguši palīdzību 837 dziesmu un deju svētku dalībniekiem

Vakar mediķu palīdzība bija nepieciešama 837 X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekiem, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule.

Salīdzinot ar piektdienu, kad palīdzība bija nepieciešama gandrīz 1800 dalībnieki, vakar mediķiem darba bija mazāk, galvenokārt, veselības problēmas izraisīja lielais karstums. Kā ierasts, citas traumas bija saistītas ar dejošanu - sasitumi, nobrāzumi.

Kā uzsver NMPD, šogad palīdzības punktos ir arī bērnu ķirurgi, tāpēc daudzu traumu gadījumos ir iespējams palīdzību sniegt uz vietas, nevis pacientu stacionēt.

Šodien Daugavas stadionā notiek divi X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju lielkoncerti "Deja kāpj debesīs". Mediķi un ugunsdzēsēji šodien dejotājus Daugavas stadionā sola atveldzēt ar ūdeni.

Bundule stāstīja, ka šodien ar ūdeni tiks nolaistīts Daugavas stadiona segums, kā arī radītas strūklakas, kur bērni varētu atvēsināties no karstuma.

Jau ziņots, ka mediķi aicina ievērot vismaz trīs būtiskas lietas. Svētku dalībnieki tiek aicināti daudz un regulāri dzert ūdeni. Otra būtiska lieta ir, konstatējot jebkādas veselības problēmas, laikus vērsties pēc palīdzības. Treškārt, mediķi aicina svētku organizētājus organizēt laiku tā, lai bērniem būtu iespēja regulāri paēst, lai viņi nelietotu uzturā dažādus našķus un negūtu vēdera problēmas.

Kā ziņots, svētku laikā dažādās pasākumu norises vietās pastāvīgi dežurē vairāk nekā simts mediķu, tostarp neatliekamās medicīnas ārsti, bērnu reanimatologi, bērnu traumatologi, bērnu intensīvās terapijas māsas un citi speciālisti, aģentūru LETA informēja NMPD Komunikācijas nodaļā.

Papildu tam svētku norises vietās pirmās palīdzības sniegšanai NMPD piesaistījis arī sertificētus pirmās palīdzības sniedzējus no Latvijas Sarkanā Krusta.

Svētku laikā pasākumu norises vietās medicīnisko palīdzību var atrast, ja meklē lielu baltu balonu ar sarkanu krustu, dzeltenu telti vai ātrās palīdzības mašīnu.

Mediķi dežurē uz vietas svētku norises vietās Daugavas stadionā un Vērmanes dārzā.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais