Toksikoloģijas centrā nonācis pirmais cilvēks, kurš saindējies ar sēnēm

Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas Toksikoloģijas centrā šogad nonācis pirmais cilvēks, kurš bija saindējies ar sēnēm, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

Kā norāda centra ārsts Roberts Stašinskis, iemesls saslimšanai nebija kādas indīgas sēnes lietošanas uzturā, bet gan nepareiza ēdamo sēņu pagatavošana. Tomēr pacients bija "viegli ticis cauri" un pēc pirmās palīdzības saņemšanas jau nākamajā dienā devies mājās.

Jau ziņots, ka šajā pavasarī laika apstākļi ir bijuši īpaši labvēlīgi sēņu augšanai, taču speciālisti aicina cilvēkus būt vērīgiem mežā un lasīt tikai tās sēnes, kuras pazīst, lai ar tām nesaindētos.

Saindēšanās var notikt gan ar indīgām sēnēm, gan arī ar vecām un nepareizi apstrādātām un sagatavotām ēdamajām sēnēm, informē mediķi. Pirmie saindēšanās simptomi atkarībā no tā, ar kādām sēnēm šī saindēšanās notikusi, var parādīties, sākot no no vienas līdz astoņām stundām un vēl vēlāk.

Ja ir notikusi saindēšanās ar sēnēm, nekavējoties jāizsauc ārsts. Ārstēšanās izdodas labāk, ja ir zināms, ar kādu sēni saindēšanās notikusi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.