Latvijā turpinās nelaimes gadījumi uz ūdens

Ceturtdien, 1.jūlijā, Neatliekamā medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķu brigādes sniedza palīdzību un slimnīcā nogādāja divus zēnus, kuri slīkuši dīķos, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja NMP dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Kā vēsta Bukša, Limbažu novadā kāds 11 gadus vecs zēns ieslīdēja nesen izraktā piemājas dīķī. Tuvumā esošie paguvuši cietušo izvilkt no ūdens, un, ierodoties ātrās palīdzības brigādei, zēnam tika sniegta pirmā palīdzība, pēc tam viņš nogādāts Vidzemes slimnīcā.

Savukārt Preiļu novadā dīķī bija slīcis 16 gadīgs jaunietis. Arī viņš tika izvilkts no ūdens dažu minūšu laikā. Jaunieti NMP dienesta mediķi nogādāja Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

Jau ziņots, ka 31.maijā Priekuļu novada Purmaļos notika traģēdija, kad dīķī noslīka desmit un 15 gadus veci brāļi. Informācija liecina, ka desmit gadus vecs zēns iekāpis piepūšamajā laivā un atīries no dīķa krasta. Tad laiva apgāzusies un viņš ievēlies ūdenī. To redzējis viņa vecākais brālis - 15 gadus vecs pusaudzis, kurš meties glābt mazo, bet arī pats sācis slīkt. Lai arī vecāko no brāļiem izdevies visai ātri no ūdens izvilkt, mediķiem viņa dzīvību glābt neizdevās. Nedaudz vēlāk glābēji atrada jaunākā brāļa mirstīgās atliekas.

"Tā kā nedēļas nogalē sinoptiķi sola karstu laiku un iedzīvotāji daudz laika pavadīs arī atpūšoties pie ūdeņiem, dienesta mediķi aicina šajās karstajās dienās uzmanīties, peldoties vietās, kas nav drošas un var apdraudēt dzīvību," uzsver Bukša.

Tāpat dienesta mediķi atgādina, ka peldēties nav ieteicams iet vienam, kā arī alkohola reibumā vai naktī.

"Aicinām cilvēkus nelēkt no augstuma ūdenī, lai pasargātu sevi no nāvējošām traumām," brīdina Bukša.

Kā ziņots, ceturtdien, 1.jūlijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no ūdenskrātuvēm Rīgā un Babītes novadā izcēluši divu vīriešu mirstīgās atliekas.

Kā liecina VUGD apkopotā informācija, 2010.gada pirmajā pusgadā un jūlija pirmajā dienā VUGD darbinieki kopumā piedalījušies 48 noslīkušo izcelšanā no ūdens, no tiem septiņi bijuši bērni vecumā līdz 16 gadiem.

VUGD uzsver, ka minētie skaitļi neatspoguļo visu Latvijā noslīkušo cilvēku skaitu, bet gan tikai gadījumus, uz kuriem izbraukuši dienesta glābēji. Pieredze rāda, ka kopējais noslīkušo skaits parasti ir ievērojami lielāks.

Tāpat 1.jūlijā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē saņemta informācija vēl par kādu nelaimi uz ūdeņiem. Ceturtdienas pēcpusdienā Alūksnes iecirknī saņemta informācija, ka 30.jūnija vakarā Alūksnes ezerā peldēties devies 1980.gadā dzimis vīrietis, kura atrašanās vieta nav zināma līdz šim brīdim.

Pēc liecinieku sniegtās informācijas, vīrietis pirms došanās ūdenī lietojis alkoholu. Draugiem vīrietis norādījis, ka peldēs virzienā no "Vējiņa" uz "Glābēju staciju", bet krastā vīrietis tā arī nav parādījies. Policijā uzsākta resoriskā pārbaude.

Savukārt otrdien, 29.jūlijā, ap plkst.13.30 Vakarbuļļu pludmalē izdevies izglābt divus gadus vecu bērniņu, kurš bija slīcis. Pēc izvilkšanas krastā viņš vēl bijis bezsamaņā, bet bērnu izdevies atdzīvināt.

Svarīgākais