Svētku brīvdienās pacientiem palīdzēs dežūrārsti

Līgo svētku brīvdienās ārpus ģimenes ārstu darba laika Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās iedzīvotāji pēc palīdzības var vērsties pie dežūrārstiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Veselības norēķinu centra pārstāvis Toms Noviks.

"Dežūrārsti iedzīvotājiem sniegs palīdzību neatliekamos saslimšanas gadījumos. Palīdzība tiks sniegta visiem iedzīvotājiem ārstniecības iestādes darbības teritorijā neatkarīgi no tā, pie kura ģimenes ārsta pacients ir reģistrēts," vēsta Noviks.

Pēc Novika teiktā, vēršoties pie dežūrārsta ārstniecības iestādē, pacientam jāmaksā pacienta iemaksa viena lata apmērā. Pie dežūrārsta pacienta iemaksa nav jāmaksā no pacientu iemaksām atbrīvotajām iedzīvotāju kategorijām.

Kā ziņo Noviks, 24.jūnijā un 26.jūnijā Rīgā dežūrārsti būs pieejami no plkst.8 līdz plkst.15. Citās pilsētās dežūrārstu pieejamība tiks nodrošināta individuāli. Pārējā laikā neatliekamo palīdzību sniegs slimnīcu uzņemšanas nodaļas un ārstniecības iestāžu diennakts neatliekamās palīdzības punkti, nepieciešamības gadījumā pacientiem palīdzību sniegs arī neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes.

Svarīgākais