Atver grāmatu par izcilu ķirurgu

Divi svarīgi notikumi norisinājās P. Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā pirmdien – tika atvērta jauna grāmata par sirds ķirurgu profesoru Jāni Volkolākovu un pasniegtas brāļu Zariņu stipendijas Latvijas jaunajiem ārstiem.

Jaunā grāmata Čīfs. Profesors Jānis Volkolākovs līdzautoru veidots izdevums par sirds ķirurgu J. Volkolākovu, kas savai profesijai veltījis visu darba mūžu, vairāk nekā 40 gadus strādājot tieši Stradiņa slimnīcā. Viņš izveidoja un vadīja Sirds un asinsvadu ķirurģijas centru un attīstīja šīs nozares augstā līmenī, cik vien augstu tas bija iespējams padomju laikos un pirmajos atmodas gados Latvijā, norāda grāmatas sastādītāja Anta Buša.

"Manas darbības galvenais mērķis un saturs ir bijis darīt laimīgus tos cilvēkus, kuriem no bērnu dienām daba nezināmu iemeslu dēļ ir liegusi dzīvot ar veselu sirdi. Es uzsāku savu darbību kā plaša profila un bērnu torakālais ķirurgs, bet mans darbs vainagojās ar maģistrālās asinsvadu ķirurģijas, iedzimto sirdskaišu ķirurģijas un sirds vārstuļu plastiskās ķirurģijas attīstību Latvijā," saka profesors J. Volkolākovs. Grāmatas tapšanā pieaicināti vairāk nekā 80 viņa līdzgaitnieki, kolēģi, draugi, kā arī publicētas vairākas intervijas no laikrakstiem un žurnāliem.

Svarīgākais