Veselības nozares speciālistus informēs par informācijas drošību

Veselības ekonomikas centrs šā gada 18.jūnijā organizēs semināru par informācijas drošības un personas datu aizsardzības nodrošināšanu veselības nozarē, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Veselības ekonomikas centra sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Lapiņa.

Lapiņa stāsta, ka seminārs tiks veltīts elektronisko veselības projektu īstenošanai Latvijā, īpaši akcentējot jautājumus, kas saistīti ar vadītāja lomu un atbildību par informācijas drošību un personas datu aizsardzību veselības nozares iestādē. Seminārā tiks sniegtas arī praktiskas rekomendācijas informācijas drošības jautājumu risināšanai.

Seminārā aicināti piedalīties stacionāro ārstniecības iestāžu un veselības centru vadītāji, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas, Latvijas Farmaceitu biedrības, Pacientu ombuda u.c. veselības nozares organizāciju un asociāciju pārstāvji.

Pasākums tiek organizēts Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta "Elektroniska apmeklējumu rezervēšanas izveide, veselības aprūpes darba plūsmu elektronizēšana - 1.posms, sabiedrības veselības portāla izveide, informācijas drošības un personas datu aizsardzības nodrošināšana" gaitā. Projekts tika sākts 2009.gada oktobrī un tiks noslēgts 2012.gadā.

Projekta gaitā ir izstrādāta metodoloģija drošības pārvaldības ieviešanai stacionāros, veselības centros un ģimenes ārstu praksēs, ierosinājumi esošo normatīvo aktu izmaiņām, priekšlikumi jaunu normatīvo aktu izveidei, kā arī informatīvs materiāls pacientiem par personas medicīnisko datu aizsardzības jautājumiem.

Pirms semināra Veselības ekonomikas centra direktore Daiga Behmane iepazīstinās ar aktualitātēm elektroniskās veselības projektos, kā arī vairāk pastāstīs par paveikto un plānoto informācijas drošības un datu aizsardzības jomā veselības nozarē.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.