Liepājas ātrā palīdzība pievienosies valsts dienestam

Ceturtdien, 10. jūnijā, Liepājas pilsētas dome atbalstīja neatliekamās medicīniskās palīdzības funkcijas nodošanu vienotajam Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienestam no šī gada 1. jūlija. Līdz šim ātrās palīdzības brigāžu darbu bijušajā Liepājas rajonā nodrošināja Liepājas reģionālā slimnīca.

Vienlaicīgi NMP dienestam pašvaldība nodos arī visu tai piederošo saimniecisko un medicīnisko materiāltehnisko nodrošinājumu, kas līdz šim izmantots ātrās palīdzības darbā. Liepājas pašvaldība ir akceptējusi, ka Liepājas reģionālā slimnīca nodod bez atlīdzības NMP dienestam operatīvos transportlīdzekļus, nepieciešamo medicīnisko inventāru un citu aprīkojumu brigāžu darba vajadzībām arī turpmāk.

Šobrīd bijušajā Liepājas rajonā NMP brigādes ir izvietotas trijās vietās – Liepājā, Priekulē un Aizputē. Lai pietuvinātu ātrās palīdzības brigādes iedzīvotājiem un mediķi ātrāk ierastos pie pacientiem, NMP dienests plāno izveidot papildus vēl divus jaunus brigāžu punktus Pāvilostā un Nīcā.

Dispečerdienests pagaidām tiks saglabāts Liepājā. Iedzīvotāji ātro palīdzību varēs izsaukt tāpat kā līdz šim, bez maksas zvanot no fiksētā tālruņa uz numuru 03 un no mobilā tālruņa uz numuru 112.

Tā kā NMP dienestā iekļausies un darbu turpinās visi Liepājas ātrās palīdzības mediķi, tad arī turpmāk uz izsaukumiem šajās teritorijās pie iedzīvotājiem dosies viņiem jau labi zināmie brigāžu mediķi.

Svarīgākais