Rīgas rajona slimnīca sāk veikt kuņģa samazināšanas operācijas norvēģiem; attīstīs medicīnas tūrismu

Siguldā esošā Rīgas rajona slimnīca šomēnes veiksmīgi veikusi kuņģa samazināšanas operācijas sešiem pacientiem no Norvēģijas un nākotnē plāno attīstīt medicīnas tūristu piesaisti, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja slimnīcas vadītājs Valdis Siļķe.

Kā galvenos iemeslus, kādēļ ārzemnieki izvēlas veikt ķirurģiskās operācijas Siguldā, Siļķe min operācijas augsto sarežģītību un augstās izmaksas ārzemēs, ko Rīgas rajona slimnīcā var veikt par salīdzinoši zemākiem līdzekļiem, saglabājot pakalpojuma kvalitāti.

"Operējošais ķirurgs ir no Rīgas 1.slimnīcas, vienīgais cilvēks, kurš Latvijā to kvalitatīvi dara, pārējā komanda ir no mūsu slimnīcas," saka Siļķe, taču operējošā ķirurga vārdu nevēlējās izpaust.

Procedūra tiekot veikta ar laproskopijas palīdzību, panākot minimāli invazīvu operāciju. "Tā ir ļoti sarežģīta tehnoloģija," norāda Siļķe.

"Šonedēļ operēsim vēl divus pacientus no Norvēģijas. Kopumā jūnijā plānotas sešas operācijas pacientiem no Norvēģijas," ziņo Siļķe.

Siļķe atzīst, ka slimnīcas plānos ir medicīnas tūristu piesaiste arī no citām valstīm, un patlaban par to notiekot sarunas. Komentēt ārvalstu medicīnas tūristu piesaistes mehānismu Siļķe nevēlējās, sakot, ka "tā ir mūsu lieta, ko netaisāmies publicēt - tas ir daudzpakāpju mehānisms".

Saskaņā ar Siļķes teikto slimnīca plāno operāciju klāstu izvērst arī uz citām procedūrām, ne tikai kuņģa samazināšanu.

Vaicāts, vai Rīgas rajona slimnīca plāno kļūt par specializētu klīniku medicīnas tūristiem, Siļķe atzina, ka "zināmā mērā, jā, tas ietilpst mūsu attīstības plānos".

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" atzina veselības aprūpes profesionāļi, kuņģa samazināšanas operācija Latvijā var izmaksāt no 600 līdz 1000 latiem.

"Firmas.lv" atrodamā informācija liecina, ka SIA "Rīgas rajona slimnīca" dibināta 2004.gadā. Tās pamatkapitāls ir 542 392 lati, un tā pilnībā pieder Rīgas rajona padomei. Uzņēmums 2008.gadā strādājis ar 1,63 miljonu latu apgrozījumu un 21 100 latu peļņu.

Svarīgākais