Biroju darbiniekiem sniegs bezmaksas konsultācijas par muguras veselību

Ceturtdien atklāto "Muguras veselības dienu" laikā biroju darbinieki varēs saņemt bezmaksas pirmreizējo konsultāciju par muguras veselību.

"Muguras veselības dienas" norisinās no 27.maija līdz 10.jūnijam, un to laikā iespējams bezmaksas pieteikties pirmreizējām konsultācijām "Audemus" centrā. "Īpaši gaidām biroju darbiniekus," uzsver SIA "Veselības centrs Audemus" valdes locekle Liene Cipule.

Cipule norāda, ka aptuveni 90% no fizioterapijas centra pacientiem sirgst ar muguras saslimšanām, un lielāko daļu no tiem veido biroju darbinieki, tamdēļ ir svarīgi viņus izglītot par muguras veselību.

Kā ziņots, no pirmreizējiem muguras slimību pacientiem, kuri pērn vērsušies "Veselības centrā Audemus", biroju darbinieku īpatsvars sasniedzis 97%.

Pēdējos četros gados starp pirmreizējiem muguras slimību pacientiem pieaudzis biroju darbinieku - cilvēku, kuri strādā birojā pie datora vismaz sešas stundas dienā, - īpatsvars. No kopējā pirmreizējo muguras pacientu skaita 2006.gadā biroju darbinieki veidoja 86%, 2007.gadā - 83,5%, 2008.gadā - 94%. Taču 2009.gadā pirmreizējie muguras pacienti, biroju darbinieki, veidoja jau 97% no kopējā pirmreizējo muguras pacientu skaita, stāsta Cipule.

"Veselības centrs Audemus" dibināts 2002.gadā, un tas ir sertificēts fizioterapijas centrs. "Audemus" ir Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas mācību bāze.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Veselības centrs Audemus" 2008.gadā strādājis ar 160 000 latu apgrozījumu un 16 300 latu peļņu. Uzņēmumā nodarbināti 16 cilvēki, tā pamatkapitāls ir 22 800 latu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.