Vecāķu pludmalē ūdens atbilst higiēnas prasībām

Nedēļas sākumā Vecāķu pludmalē izskaloto zivju bojā ejas cēlonis nav bijis ūdens piesārņojums, liecina Rīgas pašvaldībā šodien saņemtais Veselības ministrijas Vides veselības nodaļas slēdziens.

25. maijā peldvietā ņemto ūdens paraugu mikrobioloģiskās testēšanas rezultāti liecina, ka ūdens paraugi atbilst higiēnas prasībām un Vecāķu pludmalē ir atļauts peldēties, teikts Veselības inspekcijas slēdzienā.

Arī Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes veikto beigto zivju paraugu analīžu rezultāti apliecina, ka zivis nav saindētas un to bojāejas iemesls nav bijis ūdens piesārņojums. Analīzes tika veiktas Pārtikas un vides izmeklējumu laboratorijā, kur tika noteikta hlororganisko pesticīdu koncentrācija zivīs.

Kā ziņots, 25.maija rītā Vecāķu pludmalē apmēram 5 km garā un vidēji metru platā joslā tika konstatētas no jūras izskalotas reņģes, kas jau bija daļējas sadalīšanās stāvoklī. Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs atbildīgajiem dienestiem uzdeva nekavējoties veikt nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu zivju bojā ejas iemeslus un sakoptu pludmali. Piesārņotā pludmale operatīvi tika sakopta vienas dienas laikā, par ko J. Radzevičs izsaka pateicību Ziemeļu izpilddirekcijas atbildīgajiem darbiniekiem.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais