Vecāķu pludmalē izskalotās zivis nav saindētas

Vecāķu pludmalē izskalotās zivis nav saindētas, informē Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktore Evija Šmite.

Vakar Vecāķu pludmalē 5,25 kilometru garā un vidēji metru platā joslā tika konstatētas no jūras izskalotas reņģes, kas jau bija daļējas sadalīšanās stāvoklī.

Lai noskaidrotu zivju bojāejas iemeslu, VVD inspektori apsekoja piekrasti un paņēma beigto zivju paraugus laboratorijas analīžu veikšanai.

Šodien ir saņemti Vecāķu pludmalē izskaloto beigto reņģu analīžu rezultāti no Pārtikas un vides izmeklējumu laboratorijas - BIOR Diagnostikas centra, kur tika noteikta hlororganisko pesticīdu koncentrācija zivīs. Analīžu rezultāti apliecina, ka zivis nav saindētas un to bojāejas iemesls nav bijis ūdens piesārņojums.

VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde izmeklē šo gadījumu un noskaidro lietas apstākļus. Kā iespējamā versija tiek pārbaudīta, vai zivis jūrā nav tikušas izmestas no zvejas rīkiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.