Miris mazulis no Latvijas, kam bija paredzēta aknu transplantācija Vācijā

Sešus mēnešus vecais mazulis, kuru aprīlī sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu nogādāja Hamburgas universitātes klīnikā Vācijā plānotai aknu transplantācijai, miris no smagas un strauji progresējošas vielmaiņas saslimšanas.

Bērnu uz Vāciju nogādāta 21. aprīlī. Mazulim bija plānota aknu transplantācija, jo viņam bija diagnosticēta aknu šūnu nepietiekamība. Maija sākumā bērns jau tika gatavots gaidāmajai operācijai, tika veiktas pārbaudes gan bērnam, gan viņa mātei, kura bija izraudzīta kā aknu donors. Bērna stāvoklis bija smags, bet stabils.

Vielmaiņu slimību speciālistu komanda, izvērtējot bērna veselības stāvokli, analīžu rezultātus un veicot citus izmeklējumus, atklāja, ka aknu transplantācija nav iespējama. Bērns mira no smagās vielmaiņas saslimšanas, kas, iespējams, saistīta ar ģenētiski pārmantotu vielmaiņas slimību.

Vienīgā iespēja glābt bērna dzīvību bija veikt aknu transplantāciju. Latvijā pagaidām aknu transplantācijas nenotiek.

Nra.lv rakstīja, ka, iespējams, jau šogad Latvijā varētu notikt pirmā aknu transplantācija, jo veikti visi sagatavošanās darbi. Mediķi iepriekš norādīja, ka tieši vielmaiņas saslimšanas ir viena no tām slimībām, kurām kā vienīgais risinājums ir aknu transplantācija.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.