Austrumu slimnīcas jaunā Uzņemšanas nodaļa vairāk nekā gadu ir tukša un netiek izmantota

Neskatoties uz to, ka jau 2008.gada oktobrī tika pabeigta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas klīnikas "Gaiļezers" Uzņemšanas nodaļas celtniecība, līdz šim naudas trūkuma dēļ tās labiekārtošana tika atlikta un nodaļas telpas stāvēja tukšas un neizmantotas.

Slimnīcas pārstāve Dagnija Gaubšteina apgalvo, ka patlaban plānots maksimāli ātrā laikā nodaļu labiekārtot un iepirkt nepieciešamo aprīkojumu, lai varētu to atvērt vēl šā gada septembrī.

Kā skaidro slimnīcā, celtniecības darbi tika veikti ar Eiropas reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Iepriekš Uzņemšanas nodaļa netika atvērta, jo samazinātā veselības budžeta rezultātā diagnostisko un ārstniecisko iekārtu, mēbeļu iegādi, telpu labiekārtošanas darbus no operatīvajiem slimnīcas līdzekļiem nevarēja veikt.

Līdz 2009.gada novembrim arī valsts galvotā kredīta izmantošana bija iesaldēta, kas bijis vienīgais iespējamais finansēšanas avots, skaidro slimnīcā.

Kā pastāstīja slimnīcā, par valsts galvotā kredīta līdzekļiem paredzēts par aptuveni 1,2 miljoniem latu iepirkt diagnostiskās iekārtas un par aptuveni tādu pašu summu medicīnisko aparatūru, ierīces un instrumentus. Ap 100 000 latu plānots ieguldīt saimnieciskajam aprīkojumam.

Neatliekamās palīdzības centrs ir akūti nepieciešams pēc 1.slimnīcas neatliekamās palīdzības uzņemšanas slēgšanas, kad Austrumu slimnīcā uzņemto pacientu skaits pieauga par 30% un vecās uzņemšanas telpas slimnīcā nespēj kvalitatīvi uzņemt neatliekamos pacientus.

Jau ziņots, ka aptuveni 5000 kvadrātmetru plašo telpu būvniecības projekta izmaksas veidoja 6,8 miljonus latu, no kuriem 1,7 miljoni latu ir valsts budžeta līdzfinansējums, 2,4 miljoni latu - ERAF finansējums un 2,7 miljoni latu - pašvaldības līdzfinansējums.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.