Atklās Bērnu slimnīcas Vecāku māju

Šodien plkst.11 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā tiks atklāta Bērnu slimnīcas Vecāku māja.

Kā iepriekš informēja Dambiņa, ir pabeigti Vecāku mājas rekonstrukcijas darbi, kas varēja notikt, pateicoties daudzajiem ziedotājiem, - tie bijuši ap 400 uzņēmumu un privātpersonu.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja uzskata, ka gan ziedotāju skaits, gan saziedotā summa norāda, cik ļoti šī māja vecākiem ir nepieciešama. Pateicībā par atbalstu atklāšanas pasākumā Vecāku mājā tiks ievietota goda plāksne, kurā būs iegravēts katra ziedotāja vārds un uzvārds vai arī uzņēmuma nosaukums.

Dambiņa pateicas laikrakstam "Diena", kas jau 13 gadus ir Bērnu slimnīcas atbalstītājs, izveidojot gan Saulaino dienu bibliotēku, gan arī piesaistot ziedojumus daudzu nodaļu remontdarbiem. Laikraksta akcijai "Saulainas dienas mūsu bērniem" ir bijusi izšķiroša nozīme Vecāku mājas tapšanas gaitā, jo akcijas laikā tika savākta lielākā daļa nepieciešamo līdzekļu, informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Vecāku mājas tapšanā palīdzējusi arī sabiedrības iniciatīva "Lielie Bērnu slimnīcai".

Vecāku māja ir Rīgas koka arhitektūras saglabājams objekts, tādēļ ēkas rekonstrukcijas projektu izstrādāja koka arhitektūras speciālisti "Zaigas Gailes arhitektūras birojs", kura vadībā tika veikti visi mājas rekonstrukcijas darbi.

Vecāku mājas rekonstrukcijas darbi tika sākti 2009.gada septembrī un pabeigti 2010.gada 5.maijā.

Jau ziņots, ka Vecāku mājā vienlaicīgi varēs uzturēties aptuveni 25 vecāki. Viņu ērtībām mājā būs virtuve, kā arī iespēja izmazgāt veļu, atpūsties.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais