Reģistrē SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca"

30.aprīlī reģistrēta jauna kapitālsabiedrība - SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca -, kas izveidota, apvienojot Ventspils un Talsu slimnīcas.

Jaunās slimnīcas izveidošanas mērķis ir nodrošināt augsti kvalitatīvus stacionāros un ambulatoros medicīniskos pakalpojumus Ventspils, Talsu, Dundagas un Rojas pilsētas un novada iedzīvotājiem pēc iespējas tuvāk viņu dzīves vietai, skaidro Siliniece.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājai ir gandarījums un labi padarīta darba sajūta, jo, pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar Ventspils domi, Talsu, Rojas un Dundagas novada domēm, ir izdevies slimnīcu apvienību izveidot pirms 30.jūnija, kas ļauj katram apvienības dalībniekam pretendēt uz 500 000 latu lielām investīcijām infrastruktūras un tehnoloģiju attīstībai no Eiropas Savienības (ES) fondiem.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes loceklis Dainis Gīlis uzsver, ka līdz ar slimnīcu reorganizācijas pabeigšanu ventspilniekiem ārstniecības pakalpojumu klāsts un pieejamība tiks nodrošināta līdzšinējā apjomā. Vienlaicīgi pieaugs slimnīcas apkalpojamā teritorija un iedzīvotāju skaits, kuriem tiks sniegta medicīniskā palīdzība, kas dos iespēju plānot un attīstīt jaunus ārstēšanas veidus. Savukārt Talsu, Rojas un Dundagas novada iedzīvotājiem būs pieejamāki medicīniskie pakalpojumi.

Ventspilī arī turpmāk tiks nodrošināta daudzprofilu neatliekamās palīdzības sniegšana, nodrošinot septiņus diennakts dežūrspeciālistus un sniedzot specializētu neatliekamo palīdzību. Ventspilī pacientiem tiek piedāvāta diagnostika un dzemdību palīdzība, ārstēšana ķirurģisko, iekšķīgo, acu, sirds un asinsvadu, infekciju un citu saslimšanu gadījumos. Tāpat tiks sniegta palīdzība nieru, onkoloģisko, traumatoloģisko un citu slimību gadījumos. Pacientus ambulatori konsultēs dažādu profilu speciālisti, un tiks piedāvāts plašs diagnostikas izmeklējumu klāsts. Slimnīcā turpinās darboties brūču aprūpes kabinets, procedūru kabinets, tiks nodrošināta mājas aprūpe.

Savukārt Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Talsos no maija tiks nodrošināts paplašināts neatliekamās palīdzības pakalpojumu apjoms. Tas būs ievērojami plašāks, nekā tas bijis kopš 2009.gada augusta, kad Talsu slimnīcai tika piešķirts aprūpes slimnīcas statuss. Talsos iedzīvotāji varēs saņemt diennakts terapeitiska un ķirurģiska profila neatliekamo medicīnisko palīdzību, tiks nodrošināta diennakts intensīvā terapija, paplašināta dienas stacionāra ārstēšana, atjaunots laboratorijas diennakts darbs.

Sarežģītākos gadījumos, kur nepieciešama daudzprofilu neatliekamā medicīniskā palīdzība, kuros iesaistās vienlaikus vairāki dažādu specialitāšu ārsti, tiks nodrošināta Ventspilī. Talsu filiālē tiks attīstīta sadarbība mājas aprūpes nodrošināšanai novados, kā arī terapeitiskās un ķirurģiskās palīdzības sniegšana pacientiem dienas stacionārā.

Latvijā

Finanšu nozares asociācija (FNA) un lielākās bankas šodien mediju pasākumā informēja par aktuālo situāciju kreditēšanas jomā un banku aprēķinus par solidaritātes iemaksas sasaisti ar kreditēšanu.

Svarīgākais