Muciņš pieteicies uz VM valsts sekretāra vietu; politikā iesaistīties neplāno

Uz vakanto Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra amata vietu kā viens no septiņiem kandidātiem ir pieteicies arī veselības ministres pienākumu izpildītājas Lindas Mūrnieces (JL) padomnieks Rinalds Muciņš, kurš tuvākajā laikā savu darbību plāno saistīt tikai ar savu profesionālo darbību, nevis politiku.

Jau ziņots, ka vakar Tautas partija (TP) paziņoja par Muciņa izslēgšanu no partijas, taču par to Muciņš nepārdzīvojot, jo viņš patlaban neredz iespējas, kā arī nevēlas iesaistīties politiskajā darbībā un neredz savu darbību ārpus veselības nozares un VM.

Runājot par situāciju veselības nozarē, Muciņš norādīja, ka nākotnē pastāv trīs iespējas atrisināt slimnīcu parādu problēmas.

Ir nepieciešama efektivitāte, iekšēji pārskatot esošos resursus un tos atbilstoši novirzot. Tāpat ir jāpārskata pakalpojumu izvietojums un apjoms, bet kā trešā iespēja tāpat netiek izslēgta papildu finansējuma piešķiršana.

Jau ziņots, ka TP valde no partijas izslēgusi iekšlietu ministres, veselības ministres pienākumu izpildītājas Lindas Mūrnieces (JL) padomnieku Rinaldu Muciņu, aģentūrai LETA apstiprināja TP valdes loceklis Māris Kučinskis.

Muciņš bija lūdzis partijas valdei apturēt viņa dalību partijā uz laiku, taču partijas valde izšķīrusies viņu izslēgt no partijas, jo viņš, būdams vienas partijas biedrs, sniedz politiskus padomus citas partijas biedram.

Pats viņš par to, ka ir izslēgts no partijas, uzzinājis ar mediju starpniecību.

Kučinskis norādīja, ka gadījumā, ja Muciņš vēlreiz vēlēšoties iestāties partijā, tad viņam iestāšanās procedūra būšot jāsāk no jauna.

Jau ziņots, ka Mūrniece, kamēr pilda veselības ministres pienākumus, uzaicināja Muciņu par savu padomnieku, uzskatīdama viņu par vienu no profesionālākajiem nozares pārstāvjiem.