Elektrotraumu guvušajam pusaudzim nāksies ilgi ārstēties

Pusaudzim, kurš vakar guva smagu elektrotraumu, ārstēšanās būs ilgstoša, jo gūtās traumas ir dzīvībai bīstamas, informēja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Zēns patlaban atrodas slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā. Gūtie apdegumi ir smagi, un veselības stāvoklis ir ļoti smags. Ārstēšanās būs ilgstoša, turklāt, visdrīzāk, būs nepieciešamas vairākas operācijas, prognozē mediķi.

Jau ziņots, ka smagu elektrotraumu vakar Rīgā guva kāds 13 gadus vecs zēns, kurš bija mēģinājis izpētīt, kas notiek "Latvenergo" elektrosadales skapī, kas atrodas Rīgā, Ziepniekkalna un Ceraukstes ielas krustojumā.

Rezultātā zēns guva ļoti smagu elektrotraumu - abu roku III pakāpes apdegumu ar kaulu lūzumiem un nekrozi. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde zēnu nogādājusi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Par notikušo mediķi ziņojuši arī uzņēmumam "Latvenergo".

Atsaucoties uz šo gadījumu, AS "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis informēja, ka AS "Sadales tīkls" aicina vecākus izglītot bērnus par elektrotraumu bīstamību.

Viņš arī uzsvēra, ka, iestājoties pavasarim un siltajam laikam, palielinās gadījumu skaits, kad skolu jaunieši gūst elektrotraumas. Turklāt daudzi gadījumi mēdz būt ar ļoti nopietnām sekām.