Veic grozījumus veselības aprūpes finansēšanas kārtībā

20.aprīlī Ministru kabineta sēdē apstiprināti Veselības ministrijas izstrādātie grozījumi veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā.

Grozījumi Ministru kabineta noteikumos paredz precizēt laiku, uz kādu pašvaldību sociālais dienests izsniedz izziņas trūcīgajām personām un iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem pilnībā vai daļēji valsts apmaksātas veselības aprūpes saņemšanai. Turpmāk šādas izziņas darbspējīgām personām tiks izsniegtas uz sešiem mēnešiem, savukārt atsevišķi dzīvojošām personām un personām, kuru pilngadīgie ģimenes locekļi saņem invaliditātes pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalstu – uz 12 mēnešiem. Tāpat tiek noteikts, ka par sociālā dienesta izziņas darbības sākumu uzskatāms mēnesis, kurā persona vai ģimene pieprasījusi ienākumu izvērtējumu.

Grozījumi veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas noteikumos paredz papildināt valsts apmaksātu pakalpojumu klāstu, paredzot, ka bērniem ar retajām slimībām pēc Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārstu konsīlija lēmuma tiks apmaksāti nepieciešamie laboratoriskie izmeklējumi citās Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalstīs, kā arī Šveices konfederācijā.

Tāpat Ministru kabineta noteikumos precizēti no valsts budžeta apmaksājamie diagnostiskie izmeklējumi vizuālajā diagnostikā un neiroloģijā. Nosakot valsts apmaksātos izmeklējumus, Veselības ministrija ņēma vērā vizuālās diagnostikas, neiroloģijas un radioloģijas ekspertu atzinumus par radioloģiskajiem izmeklējumiem kā efektīvākajiem konkrētu diagnožu noteikšanai.

Svarīgākais