Glābējsilītē ielikts trešais bērniņš – meitenīte

Šodien Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) teritorijā esošajā glābējsilītē pulskten trijos ielikta dažas dienas veca meitenīte.

Bērniņš ir vesels, četras dienas vecs, svars piedzimstot 3,08 kg un garums 50 cm.

Persona, kura ievietoja mazuli, atstājusi zīmīti, norādot, ka bērniņš dzimis 12. aprīlī. Viņa norādījusi gan mazulītes svaru un garumu, kā arī pievienojusi autiņbiksīšu komplektu un drēbītes.

Neonataloģijas klīnikas virsārste Dina Sviridova: „Pēc ārsta apskates meitenīte izskatās vesela un kopta. Atklāti sakot, fantastisks mazulis!” Meitenīte šobrīd ir ievietota Bērnu slimnīcas 19. jaundzimušo nodaļā.

Par notikušo jau ir informētas visas atbildīgās institūcijas. Baby Box speciāli tika ievietots BKUS „klusajā” teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu dzīvības vietā, paliktu anonīms. Tieši tāpat kā citur pasaulē, arī Latvijā pie Baby Box nav ne video novērošanas kameru, ne apsardzes.

"Ņemot vērā, ka nesen Liepājā un Limbažos tika atrasti miruši jaundzimušie, esam pārliecināti, ka glābējsilītes ir nepieciešamas Latvijas reģionos. Jau tuvākajā laikā būs skaidri zināms, kurā pilsētā tiks uzstādīta nākamā glābējsilīte," norāda kompānijas Divi gani, kas ir Baby box idejas autori, speciāliste Laura Zvirbule.

Pateicoties sabiedrības atbalstam ir saziedoti nedaudz virs 4000 latu, kuri tiks izlietoti nākamās glābējsilītes izveidei kādā reģionālajā pilsētā. Arī farmācijas kompānija Gedeon Richter atkārtoti ir gatava atbalstīt otrā Baby Box - vieta bērna dzīvībai izveidi, ziedojot ap 2000 latu.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais