KNAB arī pievērsīsies "ātrajiem"

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta konkurss par automašīnu pakalpojuma iepirkumu Rīgas reģionālajam centram nonācis tiesībsargājošo iestāžu krustugunīs – tā likumīgumu pēc veselības ministra pienākumu izpildītājas Lindas Mūrnieces ierosmes vērtēs arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

L. Mūrniece lūdz KNAB izvērtēt konkursu un ieteikt, ko ņemt vērā, rīkojot jaunu konkursu. Iepriekš veselības ministra pienākumu izpildītāja arī apsvēra domu vērsties pie tiesībsargājošām iestādēm izvērtēt konkursa likumību no kriminālpārkāpumu viedokļa.

Konkursa rezultāti ir anulēti. Tajā uzvarēja uzņēmums Rīgas sanitārā transporta autobāze, kas nodrošina ar specializēto autotransportu Rīgas ātro palīdzību pašlaik. Tomēr pēc premjerministra iejaukšanās līgums par tiesībām uz pieciem gadiem nodrošināt ātrajai palīdzībai automašīnas un šoferus netika noslēgts. Visai drīz ir jāpieņem lēmums par atkārtota konkursa izsludināšanu. Lai gan līgums ar pašreizējiem automašīnu nodrošinātājiem ir spēkā tikai maijam, Rīgas iedzīvotājiem nav pamata satraukties, jo ar Rīgas Sanitārā transporta autobāzi panākta vienošanās par automašīnu nodrošinājumu līdz gada beigām.

Svarīgākais