Gaiļezerā mazos pacientus uzņems atjaunotā nodaļā

Atjaunotās neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas telpas Bērnu slimnīcā Gaiļezerā ir košās krāsās, ar ziedu un saules elementiem. Tas veikts apzināti, lai radītu labvēlīgu, priecīgāku noskaņu mazajiem pacientiem un viņu vecākiem arī tādos brīžos, kad mazulis saslimis.

Nodaļā nav sliekšņu, tas atvieglojot ērtu pārvietošanos gan māmiņām ar bērnu ratiem, gan cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Atjaunotā nodaļa svinīgi atklāta ceturtdien. "Neatliekamās palīdzības nodaļa ir slimnīcas seja – ar to pacienti un viņu vecāki saskaras vispirms. Tieši tāpēc šajā nodaļā ir jānodrošina ne tikai iespēja saņemt ātru un precīzu palīdzību, bet jārada tam piemērota vide, palīdzot jau no pirmajām minūtēm veidot draudzīgas un atklātas attiecības ar mūsu mazajiem pacientiem un viņu vecākiem," nodaļas atklāšanā sacīja Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja p.i. Andis Lācis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas renovācijas darbi tika uzsākti 2009. gada oktobra vidū. Projekts paredzēja attīstīt infrastruktūru veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai un izveidot piemērotu vidi veselības atgūšanai mazajiem pacientiem. Noslēdzot šo slimnīcas projekta daļu, tika atjaunotas ventilācijas sistēmas, aizstāta bojātā satehnika, mainīti logi un durvis. Nodaļas telpas tika nokrāsotas košās krāsas. Ziedu, saules, zvaigžņu un citi elementi uz palātas durvīm iepriecinās pacientus.

2009. gada jūlijā tika noslēgta vienošanās par Eiropas Savienības fonda projektu īstenošanu un Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma un valsts budžeta līdzfinansējuma piešķiršanu projektam Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras attīstība Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā 7 miljonu latu apmērā, no kuriem lauvas tiesa – 85 procenti – ir Eiropas finansējums, 13,21 procents – valsts budžeta līdzfinansējums un 1,79 procenti – pašas slimnīcas nauda.

Projektu īstenojot, paredzēti vairāki darbi – uzcelt jaunu piebūvi slimnīcas Vienības gatvē 20. nodaļai, kā arī šo nodaļu rekonstruēt no ārpuses, veikt iekšējo telpu renovāciju abās slimnīcās gan Pārdaugavā, gan Gaiļezerā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļas renovācija izmaksāja 258 000 latu, no kuriem lielākā daļa ir ERAF nauda.

Svarīgākais