Tuvākajā laikā izsludinās jaunu ātrās palīdzības auto konkursu

Iekšlietu ministre un veselības ministres pienākumu izpildītāja Linda Mūrniece vienojusies ar Rīgas Sanitārās Transporta autobāzes direktoru Adigjozalu Mamedovu par neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) transporta pakalpojumu nodrošinājumu Rīgas pilsētas un Rīgas reģiona iedzīvotājiem pēc šā gada 1. maija.

Veselības ministrija norāda, ka iedzīvotāju veselības aprūpe nebūs apdraudēta un NMP dienesta mediķi varēs operatīvi nokļūt pie ikviena pacienta un sniegt medicīnisko palīdzību.

Nra.lv rakstīja, ka premjers Valdis Dombrovskis uzdeva L. Mūrniecei panākt vienošanos par ātrās palīdzības transporta nodrošināšanu NMP dienesta Rīgas reģionālajam centram pēc 1. maija ar Rīgas Sanitārā Transporta autobāzi, kad beidzas pašreizējā līguma termiņš ar šo pašu uzņēmumu. Konkursā uzvarēja arī šī firma, taču premjers aizliedza NMP dienesta slēgt līgumu un noteica, ka jārīko jauns konkurss.

Pēc pirmajām sarunām ar A. Mamedovu L. Mūrniece izplatīja informāciju, ka viņš mēģinot šantažēt valsti un it kā piedraudējis atlaist no 1. maija visus autovadītājus, ja valsts nenoslēgs līgumu. L. Mūrniece arī stāstīja, ka tiesībsargi pārbaudīs šā konkursa likumību arī no likumiskā viedokļa.

Tomēr, neraugoties uz šīm smagajām aizdomām un pat apvainojumiem, ministre un A. Mamedovs vienojušies, ka Rīgas Sanitārai Transporta autobāzei Iepirkumu likuma noteiktā kārtībā tiks pagarināts līgums par transporta pakalpojumu nodrošinājumu NMP dienestam līdz šā gada beigām. Vienlaicīgi tiek izbeigta iepirkumu procedūra, kuras rezultātā uzņēmums uzvarēja konkursā par pakalpojuma sniegšanu uz pieciem gadiem kā vienīgais pretendents. Plānots, ka tuvākajā laikā NMP dienests izsludinās jaunu atklātu konkursu par transporta pakalpojumu nodrošinājumu.

„Panāktā vienošanās pieliek punktu spekulācijām par neatliekamās medicīniskās palīdzības darba apdraudējumu Rīgas pilsētā un tās reģionā. Neatliekamo medicīnisko palīdzību saņems ikviens, kuram tā būs nepieciešama. Savukārt jaunā iepirkumu procedūra tiks organizēta, izslēdzot iespējamību, ka tā rīkota vienam pretendentam,” saka L. Mūrniece.

Svarīgākais