Cūkkopības uzņēmums izmetis vairākas tonnas cūku līķu

© Bauskas Dzīve

Cūkkopības uzņēmuma SIA "Uzvara-Strauti" uzņēmuma teritorijā nolaidības dēļ uzkrātas vairākas tonnas dzīvnieku līķu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidzemgales pārvaldes vadītājs Jānis Grosbārdis.

Viņš stāstīja, ka cūku kompleksā nav konstatēta masveida saslimšana. "Tā ir tikai un vienīgi uzņēmuma vadības nolaidība, kuras rezultātā uzņēmuma iebraucamā ceļa galā ir sakrauta liela kaudze ar cūku līķiem. Pēdējo reizi dzīvnieku līķi iznīcināšanai nodoti janvāra sākumā, lai gan tas ir jādara regulāri, vismaz reizi divās nedēļās, turklāt līdz tam līķus uzglabājot piemērotā vietā - iežogotā teritorijā, konteineros. Līķu kaudzi līdz šim acīmredzot klāja sniegs, un starp lielajām sniega kupenām tā nebija pamanāma. Nokūstot sniegam, atklājās netīkams skats," sacīja Grosbārdis.

Uzņēmuma vadībai uzdots līdz 1.aprīlim nodrošināt dzīvnieku līķu novākšanu un iznīcināšanu. "Diemžēl SIA "Reneta", kas sniedz pakalpojumus dzīvnieku līķu savākšanā, šodien nevarēja ierasties un tos savākt. Mēs rīt kontrolēsim, vai līķu kaudze ir savākta, jo esošie laika apstākļi nav piemēroti ilgstošai līķu turēšanai atklātā laukā ceļa malā," teica Grosbārdis.

Ir sākta administratīvā lieta par to, ka uzņēmums nav nodrošinājis atbilstošu, videi drošu dzīvnieku līķu uzglabāšanu un iznīcināšanu. Tuvākajā laikā tiks lemts par soda piemērošanu uzņēmumam.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais