Bērnu slimnīcā mirušā bērna nāves iemesls bijusi tuberkuloze

Bakterioloģiskie un morfoloģiskie izmeklējuma rezultāti liecina, ka naktī uz 9.martu Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā mirušajam puisēnam bijusi tuberkuloze, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece.

Jau ziņots, ka pēc 11 mēnešus vecā bērna nāves tika sākta bērna pēcnāves izmeklēšana, lai noteiktu nāves iemeslus.

Kā ziņots, marta sākumā Bērnu slimnīcā tika ievietots 11 mēnešus vecs bērns ar aizdomām par saslimšanu ar tuberkulozi. Kad bērns nonācis stacionārā, vecākiem tika vaicāts par to, kādas vakcīnas viņš ir saņēmis. Noskaidrojās, ka 11 mēnešus vecais bērns līdz šim nav ticis potēts ne pret vienu infekcijas slimību.

Bērna stāvokli mediķi raksturoja kā galēji smagu, un ārsti pat nesaskatīja iespēju, ka bērns varētu atveseļoties.

"Viņš ir smagi slims un ļoti grūti ārstējams - bērnam izplatījusies tuberkulozes infekcija pa visu organismu, un tas ir ļoti grūts klīniskais gadījums, kura varēja nebūt," iepriekš Latvijas Televīzijai norādīja Bērnu slimību klīnikas vadītāja Dace Gardovska.

Gardovska izteica arī nožēlu par šo notikumu. "Tā ir neveiksme, ka mediķu saime nav varējusi pārliecināt konkrēto ģimeni, ka vakcinācija ir vajadzīga," norāda klīnikas vadītāja.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais